Training Ameland: Systeemgericht werken in de hulpverleningspraktijk

training systeemgericht werkenInteractieve scholing in het werken met (gezins)systemen
op Ameland op 13, 14  en 15 april 2018

Leren door doen!

In deze interactieve scholing leren de deelnemers op een pragmatische manier een systeemgerichte visie te ontwikkelen. Vanuit de verschillende systeemtheoretische stromingen worden systemische technieken aangeboden. De theorie is ondersteunend bij het praktisch oefenen.

Wanneer je als hulpverlener ziet dat individuele problematiek nooit los staat van de  omgeving van de hulpvrager en dat de sociale omgeving (gedrags)problemen kan genereren of in stand houden en als je dit op een professionele wijze wilt kunnen beïnvloeden, dan is deze driedaagse een vorm van deskundigheidsbevordering voor jou.

Lees de reacties van deelnemers

Doelgroep

Deze bijscholing is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de jeugdhulpverlening, de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en andere vormen van agogische hulpverlening.

Werkwijze

Door gebruik te maken van diverse nonverbale en lichaamsgerichte oefeningen kun je als hulpverlener zelf ervaren wat er in de betrekkingen in en tussen mensen gebeurt en hoe je ontwikkelingen van binnenuit kunt faciliteren. De training wordt gegeven door twee systeemtherapeuten die werkzaam zijn in de GGZ en de gezondheidszorg en veel ervaring hebben op het gebied van de psychiatrie en jeugdhulpverlening.

Werkboek

Tijdens de bijscholing krijgen de deelnemers een literatuurmap en een werkboek waarin persoonlijke aantekeningen en opdrachten gemaakt kunnen worden.

Locatie

Het leven kun je zien als een reis waarin je diverse pleisterplaatsen aan zult doen. Belangrijk is dat je actief op reis gaat en dat je je openstelt voor nieuwe ervaringen. Om dit ‘reizen’ te ondersteunen wordt deze bijscholing gegeven in het Stayokay Hostel Ameland, een voormalige jeugdherberg aan zee. Er zijn kamers voor twee personen met een eigen douche en toilet.

Adres
Stayokay Hostel Ameland, Oranjeweg 59, 9161 CB Hollum, Ameland
tel +31 (0)519 555 353
100 meter van zee.

Tijden
Het programma begint vrijdag 13 april  om 16.00 uur en eindigt zondag 15 april  om 15.00 uur.
Bij aankomst zijn de kamers vanaf 15.00 uur beschikbaar.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail bij De Oranjehof info@deoranjehof.nl en door overmaking van € 525,- op IBAN-nummer NL45 RABO 0119 5081 92 t.n.v. T&C Systeemtherapeuten, onder vermelding van bijscholing Ameland april 2018
Vermeld in de e-mail je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en functie.

Kosten

De kosten zijn €525,-  inclusief de overnachtingen, ontbijt, lunch en diner. Vervoer en de overtocht zijn voor eigen rekening.

Accreditatie

NKS (Nederlands Kwaliteitsregister Systeemspecialisten) 29 punten.
Registerplein aangevraagd
Kwaliteitsregister V&V en Register Zorgprofessionals aangevraagd.

Meer informatie

C. Woortman, tel : 06-10232622 of stuur een e-mail