Kwartaalbijeenkomsten 2020

In 2020 worden er weer vier kwartaalbijeenkomsten georganiseerd voor systeemtherapeuten (i.o) en systeemspecialisten (i.o.) Voor deze bijeenkomsten worden deskundige gastsprekers uitgenodigd om verschillende systeemtheoretische thema’s op een interactieve wijze te presenteren.
Doelstellingen van de kwartaalbijeenkomsten:
– Het bevorderen van het denken en werken al systeemtherapeut/ systeemspecialist
– Het stimuleren van het (wetenschappelijk) denken over systeemtherapie.
– Informatieverstrekking over relevante literatuur en onderzoeksresultaten.
– Het met elkaar in contact brengen van systeemtherapeuten/systeemspecialist

In systeemtherapieland is er een ontwikkeling op gang waarbij systeemtherapie meer en meer wordt geïntegreerd met ervarings- en lichaamsgericht theorie en praktijk.  Dit vanuit de wetenschap dat therapie effectiever is wanneer deze zowel cognitief als ervaringsgericht aansluit bij en appèl doet op de cliënt. Zo is er al enige jaren de opleiding tot systeemspecialist op dit gebied.

Het is dan ook heel wenselijk om als systeemtherapeut kennis te nemen van deze ontwikkeling en er ook vaardig in te worden.  Immers de mens is zowel brein als lichaam.  We kunnen pas iets leren wanneer we het denken kunnen funderen met het opdoen van ervaring. Dit geldt voor ons en onze cliënten.

Dit jaar staan de kwartaalbijeenkomsten dan ook in het teken van lichaaams- en ervaringsgericht werken binnen de systeemtherapie.

Maandagavond 3 februari 2020, Dick Matser,Kinder- en jeugdpsychiater, in vrijgevestigde praktijk Mentis Progressum, praktijk voor jeugdpsychiatrie & psychotherapie te Breukelen.

Dick neemt ons mee in het antwoord vinden op de vraag: waarom is ervarings- en lichaamsgericht werken effectief? Hoe werken in dit kader ons brein en ons lichaam?

Maandagavond 18 mei 2020, Ariana Groenendijk, Relatie- en gezinsspecialist & orthopedagoog in eigen praktijk “de Verbinding”. Zij biedt individuele therapie, gezinstherapie en partnerrelatietherapie. Deze avond neemt Ariana ons mee in de wereld van de zintuigen. Van jongs af aan leren wij onszelf te verhouden tot de wereld om ons heen middels onze zintuigen. Door de cliënt zintuigelijk aan te spreken kan de relatie met zichzelf verstevigd worden waardoor zelfvertrouwen kan groeien.

Maandagavond 21 september 2020, Vismaya Bakker, gecertificeerd Advanced Rots en Watertrainer. Afgestudeerd als kinder- en jeugdtherapeut. Daarnaast is zij getraind in  ‘Therapie in Beeld’ . Deze therapie is een contextuele benadering. Vismaya is werkzaam in het antroposofische onderwijs en heeft een eigen praktijk. Deze bijeenkomst zullen wij aan den lijve ervaren en leren wat het vraagt om jezelf te positioneren in het contact met de ander/de cliënt.

Maandagavond 23 november 2020, Alieke ten Heuw, systeemspecialist en psychomotorische therapeut. Werkzaam bij Doppa, groepspraktijk voor psychologie en orthopedagogiek. Alieke gaat uit van de kracht van het ervaren. Leren en ontwikkelen vindt plaats door ervaringen. Ervaringen zijn blijvende en krachtige herinneringen die opgeslagen zijn in het lijf. Zij behandelt in de praktijk zowel kinderen als volwassenen, gezinnen en paren.

Tijd: Vanaf 19.00 uur is de zaal open voor ontmoeting, koffie en thee.
                  19.30 uur – 21.30 uur presentatie.   
                  21.30 uur mogelijkheid voor collegiaal contact.
Plaats: De “ Oranjehof” , Kerkweg 2 in Wezep.

De kosten: De kosten voor de vier bijeenkomsten zijn € 135,-
Aanmelden: Aanmelding met vermelding van je personalia, werkadres en registratie nr. bij de NVRG en bij de NKS, kan per e-mail. Na aanmelding ontvang je de nota. Geef duidelijk de tenaamstelling en adressering aan zodat de nota op het juiste adres aankomt.


Acreditatie: De accreditatie is bij de NVRG aangevraagd. NKS accrediteert het voor 2 punten per avond

Voor meer info Carey Woortman 06-10232622 careywoortman@planet.nl www.tencsysteemtherapie.nl