Training Ameland: Systeemgericht werken in de hulpverleningspraktijk

training systeemgericht werkenInteractieve scholing in het werken met (gezins)systemen
op Ameland op 22 t/m 25 september 2022

Leren door doen!

In deze interactieve scholing leren de deelnemers op een pragmatische manier een systeemgerichte visie te ontwikkelen. Vanuit de verschillende systeemtheoretische stromingen worden systemische technieken aangeboden. De theorie is ondersteunend bij het praktisch oefenen.

Wanneer je als hulpverlener ziet dat individuele problematiek nooit los staat van de  omgeving van de hulpvrager en dat de sociale omgeving (gedrags)problemen kan genereren of in stand houden en als je dit op een professionele wijze wilt kunnen beïnvloeden, dan is deze driedaagse een vorm van deskundigheidsbevordering voor jou.

Doelgroep

Deze bijscholing is bedoeld voor hulpverleners die werkzaam zijn in de jeugdhulpverlening, de geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en andere vormen van agogische hulpverlening.

Werkwijze

Door gebruik te maken van diverse nonverbale en lichaamsgerichte oefeningen kun je als hulpverlener zelf ervaren wat er in de betrekkingen in en tussen mensen gebeurt en hoe je ontwikkelingen van binnenuit kunt faciliteren.

Werkboek

Tijdens de bijscholing krijgen de deelnemers een werkboek waarin persoonlijke aantekeningen en opdrachten gemaakt kunnen worden.

Locatie

Het leven kun je zien als een reis waarin je diverse pleisterplaatsen aan zult doen. Belangrijk is dat je actief op reis gaat en dat je je openstelt voor nieuwe ervaringen. Om dit ‘reizen’ te ondersteunen wordt deze bijscholing gegeven in Sier aan Zee Hostel Ameland. Er zijn kamers voor twee personen met een eigen douche en toilet.

Adres
Sier aan Zee Ameland, Oranjeweg 59, 9161 CB Hollum, Ameland
tel +31 (0)519 555 353
100 meter van zee.

Tijden
Het programma begint donderdag 22 september om 18.00 uur (diner) uur en eindigt zondag 25 september om 13.30 uur.
Bij aankomst zijn de kamers vanaf 15.00 uur beschikbaar.

Kosten
De kosten zijn € 525,- inclusief de overnachtingen, ontbijt, lunch en diner. Vervoer en de overtocht zijn voor eigen rekening. Handdoeken tegen meerprijs te verkrijgen.

Aanmelden

Aanmelden kan per e-mail: info@deoranjehof.nl en door overmaking van   € 525,- op IBAN-nummer NL45 RABO 0119 5081 92 t.n.v. T&C Systeemtherapeuten, onder vermelding van bijscholing Ameland september 2022
Vermeld in de e-mail je naam, adres, telefoonnummer, geboortedatum en functie.

Accreditatie

Registerplein en SKJ zijn aangevraagd

Meer informatie

C. Woortman, tel : 06-10232622