Masterclass 2009 Peter Rober

Masterclass systeemtherapie
´De therapeutische impasse´
met prof. dr. Peter Rober
8 april 2009 (Zwolle)


Peter Rober

Psycholoog, psychotherapeut/systeemtherapeut, en als  opleider verbonden aan de universiteit van Leuven in België. Peter Rober is publicist van vele artikelen en auteur van diverse boeken. Het laatste boek van zijn hand is “De naakte therapeut”.

Thema masterclass: De therapeutische impasse

Een gezinstherapeutisch gesprek kan zeer ingewikkeld zijn door de veelheid aan tegenstrijdige belangen van de gezinsleden. Het is niet makkelijk voor de therapeut om uit de impasse te blijven waarin de therapeut ervaart geen ruimte te hebben om vrijuit te spreken, te denken en te handelen. De therapeut voelt zich vastzitten of machteloos. Een positie van waaruit niets lijkt te helpen. Dit is meer regel dan uitzonderring in het hulpverleningsproces. In deze masterclass wordt antwoord gezocht op de vraag: Hoe wend je als therapeut in zo’n vastzittende situatie je creativiteit aan om weer een werkzame behandelcontext te creëren?

Belangrijk hierbij is:

  • Het proces van de gezinstherapie
  • Het innerlijke gesprek van de therapeut
  • Paradigmatische evoluties in het veld van de relatie- en gezinstherapie.

Aan de hand van een life casus zal Peter Rober proberen inzichtelijk te maken hoe de therapeut ruimte kan creëren om uit de impasse te zijn.

Accreditatie

De N.V.R.G. heeft de studiedag geaccrediteerd voor 6 punten.

Plaats

Epilepsiekliniek Heemstaete, Denekampweg 20 Zwolle  (tegenover Isala kliniek locatie Sophia).

Tijd

09.30 uur – 16.30 uur. Incl. lunch.

De kosten

De kosten zijn € 195,-

Inschrijving

  1. Aanmelding kan via e-mail met vermelding van  naam, adres en telefoonnummer aan CareyWoortman@planet.nl of  TéoVisser@solcon.nl
    2.     Betaling van   195,- op bankrekeningnummer 11.95.08.192 t.n.v. T&C Systeemtherapeuten te Wapenveld o.v.v. masterclass Peter Rober.

    Inschrijving op volgorde van binnenkomst van betaling.

Annulering

Annulering van de deelname is mogelijk tot 1 maart 2009. Daarbij wordt 35,- administratiekosten ingehouden. Na 1 maart 2009 is het volledige bedrag verschuldigd.

 

Voor meer  info Téo Visser 06-54333855 

of  Carey Woortman   06-10232622.

teovisser@solcon.nl of careywoortman@planet.nl

 

www.tencsysteemtherapie.nl